80 годишна история на Simplicol!

1history
 

Закупувайки днес Simplicol, в опаковката има не само искрящ цвят, а и голямо количество опит. Общо взето около: 125 години. Историята на Simplicol започва от аптека до Хановер − Германия. Собственикът Вилхем Браунс е много предприемчив човек. Той рано открива потенциала на тогава разработените чаени цветове (Teerfarben). Без много да го обмисля, той започва производството на текстилни бои, опакова ги и започва да ги предлага в своята аптека. Клиентите са очаровани – така започва успешната история на индустриалната революция: през 1874 Вилхем Браунс основава «Производство на нетоксични цветове за домакински нужди». Малко по-късно поставя своя бизнес и на втори упорен стълб: Производство на анилинови бои за индустрията. 2history

 

Десет години след Браунс, братята Николаус и Фритц Хайтман основават  «Фабрика за нетоксични бои»  в Кьолн. Двамата търговци са внесли вдъхновението в Германия благодарение на екскурзиите си до Франция и Холандия и развитите там марки бои.

 

Още от самото начало те се концентрират върху оцветяването в домашни условия. «Боите на Хайтман (Heitmann) предоставят възможността на всяка домакиня за малко пари да освежава дрехи, платове, бельо, накратко всички текстилни материали, използвани в домакинството и да съчетава изискванията на модата и вкуса» гласи фирменото мото през 1934 в юбилейна публикация за петдесет годишнината на компанията. 3history

 

През 1928 фирма Хайтман (Heitmann) патентова марката Simplicol. Конкуренцията ги последва и през 1933 извежда на пазара Citocol. Времето след втората световна война бележи ново начало и за двете предприятия: Конкурентите се преструктурират и обединяват под името Браунс-Хайтман (Brauns-Heitmann).

 

През 1977 пионерите на домакинските бои предоставят нов продукт на пазара: Simplicol Първичните-Текстилни бои (Textil-Ehtfarben) са първите (kochechten) текстилни бои на света, които при употреба просто се поставят в пералнята машина. Успехът не закъснява. През 1980 Simplicol е призната за топ марка и до днешно време се счита за една от водещите марки за текстилни бои в Германия.

 x 

Поръчката Ви е приета успешно. Благодарим Ви, че пазарувате при нас!